Atlantis Vodno Mesto
SI
Termalni tempelj

Za prerojen vsakdan si privoščite trenutke sreče v Termalnem templju.

Več
Svet doživetij

Spust po toboganu, ki vam požene kri po žilah in osvežujoč pljusk v bazen, trenutki preprostega uživanja na valovih.

Več
Dežela savn

Naj se dan začne ali konča s savnanjem v notranjem ali zunanjem delu Atlantisove Dežele savn.

Več
PODZEMNA JAMA

Tako kot skozi vsako podzemno jamo, tudi skozi podzemno jamo v Svetu doživetij teče počasna reka.

Več
PLANŠARSKA SAVNA

Zunanja finska savna v podobi planšarske koče.

Več
ZUNANJI BAZENI

Zunanji bazen je povezan z notranjim bazenom tako da lahko obiskovalci ne glede na letni čas uživajo v ogrevani vodi.

Več
BAZEN DOŽIVETIJ

Največji bazen nepravilnih fantazijskih oblik, iz katerega je mogoče odplavati do počasne reke ali pa do zunanjih bazenov.

Več
TOBOGANI

Vodni topovi so nameščeni v otroškem bazeni in so namenjeni vsem otrokom, ki uživajo v medsebojnem igrivem, a varnem igranju z vodnimi topovi.

Več

Kvaliteta kopalne vode

V Vodnem mestu Atlantis v vseh bazenih zagotavljamo najvišjo raven kvalitete kopalne vode, saj je bila že v fazi projektiranja kopališča uporabljena tehnologija priprave kopalne vode, s katero v celoti dosegamo kemijske in mikrobiološke kriterije skladno s Pravilnikom o minimalnih higienskih zahtevah, ki jih morajo izpolnjevati kopališča in kopalna voda v bazenih (UL RS 39/2011). Kvaliteto kopalne vode skladno z obstoječo zakonodajo nadzira Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, dnevno pa kemijske parametre kopalne vode preverjamo tudi sami ter s tem zagotovimo ustrezno delovanje dozirnih črpalk za kemikalije ter merilno-regulacijske opreme.

 

Zavedamo se, da sta zdravje in dobro počutje obiskovalcev Vodnega mesta Atlantis za nas najpomembnejša, zato neprestano spremljamo aktualno dogajanje na področju tehnologij priprave kopalnih voda tako v Sloveniji kot tudi v svetu. Bili smo med prvimi, ki so v tehnologijo priprave kopalne vode uvedli postopek membranske filtracije, s takim trendom pa nameravamo nadaljevati tudi v prihodnje, saj je ravno v tem letu v teku investicija v nadgradnjo obstoječega sistema priprave kopalne vode z aktivnim ogljem, s katerim bomo zagotovili še višjo raven kvalitete kopalne vode, prav tako pa sodelujemo pri uvajanju inovativnih postopkov priprave kopalne vode.

 

Zaradi napredne tehnologije priprave kopalne vode v Vodnem mestu Atlantis je uporaba bazenov v Vodnem mestu primerna in priporočljiva za vse starostne kategorije uporabnikov, od dojenčkov,  otrok, mladostnikov, nosečnic, odraslih do starostnikov, saj gibanje v vodi blagodejno vpliva na človeški organizem ter mu vrača energijo in vitalnost, z vključevanjem v bogate animacijske programe Vodnega mesta Atlantis (vadba dojenčkov in malčkov v vodi, plavalni tečaji za otroke in odrasle, praznovanje rojstnega dne, organizacija športni dni za šole in organizirane skupine, vadba nosečnic v vodi, aerobika v vodi, vadba v vodi za seniorje, …) pa lahko pa lahko še nadgradimo psihofizično kondicijo ter izboljšamo kapaciteto kardiovaskularnega sistema, telesno držo ter gibljivosti sklepov.

 

banner

VIDEO